
Syv ud af ti byrådspolitikere erkender blankt, at deres kommune gør for lidt på ungeområdet - fx i forhold til fritidstilbud, uddannelse og boligmuligheder.
Det skriver DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd - i en pressemeddelelse på baggrund af en ny undersøgelse, som DUF har foretaget blandt 799 byrådsmedlemmer.
Hele 82 procent af lokalpolitikerne mener således, at alle kommuner bør udarbejde en decideret ungdomspolitik. Og det er et ønske, som DUFs formand, Martin Justesen, bakker op.
- Ligesom ældre har unge også særlige behov, og det skal der tages hensyn til. Der er brug for en helhedstænkning i stedet for uoverskueligt mange kontorer, mål og kasser, som ingen kan finde rundt i, siger formanden for DUF, der repræsenterer 70 ungdomsorganisationer med 600.000 medlemmer.
Kun hver femte kommune har en ungdomspolitik
Kun syv procent af lokalpolitikerne mener, at de unges vilkår er tilfredsstillende, viser undersøgelsen, der er foretaget i juni. Og kun tre procent af byrådsmedlemmerne mener, at der ikke er behov for en ungdomspolitik.
I dag er det kun hver femte kommune, der har en samlet og koordineret ungdomspolitik. For mens alle kommuner har en politik for ældre og børn, så er unge over 18 år en overset gruppe. Konsekvensen er ofte en usammenhængende indsats over for unge, påpeger DUFs formand.
- Unge i alderen 18 - 30 år befinder sig typisk i en overgangsfase i livet, hvor spørgsmål om bolig, uddannelse og nye behov for fritidstilbud er aktuelle. En ungdomspolitik, der også omfatter unge over 18 år, kan sikre en bedre overgang fra ungdom til voksenlivet, udtaler Martin Justesen, formand for DUF.
mou
FAKTA:
- 82 procent af landets byrådsmedlemmer mener, at alle kommuner bør have en ungdomspolitik.
- 799 lokalpolitikere har deltaget i undersøgelsen, som DUF har gennemført i juni 2011.
- Alle kommuner har børnepolitikker med fokus på kvalitet i folkeskolen, klubtilbud og sundhed for kommunens børn og unge under 18 år.
- Unge over 18 år er kun i få tilfælde medtaget i politikkerne.
- Kun 19 ud af 98 kommuner har en samlet ungdomspolitik, viser en undersøgelse, som DUF foretog blandt alle landets kommuner i april 2011.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.