DR vil nuancere fortællingen om Peter Brixtofte
Peter Brixtofte var en mand med mange facetter. En række af hans metoder var ulovlige, og hans handlinger efterlod en kommune i komplet opbrud. Men han var også en nytænkende og anderledes politiker.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Fra helt til skurk:
DR vil nuancere fortællingen om Peter Brixtofte

En ny dokumentarserie om Peter Brixtofte er på vej. Jan E. Jørgensen (V) og Marie Brixtofte (R) ser frem til et mere nuanceret portræt af skandale-borgmesteren.
26. AUG 2021 11.20

Som optakt til kommunalvalget sender DR en ny dokumentarserie om Farum Kommunes tidligere borgmester Peter Brixtofte. Første afsnit af dokumentaren er programsat til 29. september, skriver Kommunen.dk.

En af de personer, der ser frem til en mere nuanceret fortælling om Peter Brixtofte, er hans ældste datter Marie Brixtofte (R), der nu selv er gået ind i kommunalpolitik i Gentofte.

-  Jeg håber, dokumentaren giver flere nuancer. Det var ikke bare succes, men det var heller ikke kun fiasko. Jeg håber, han får en form for politisk oprejsning. På flere måder var han utroligt foran for sin tid, men mange af hans gode idéer blev glemt, da det hele gik galt, siger Marie Brixtofte.

Samme holdning har byrådsmedlem på Frederiksberg og folketingsmedlem Jan E. Jørgensen (V).

- Lidt karikeret sagt fokuserer mange borgmestre på driften og gør tingene, som man altid har gjort. Men Peter var fuld af idéer. Han ville gøre tingene smartere, hurtigere, bedre og billigere. Den drivkraft var second-to-none. Efter min mening har vi ikke set lignende hverken før eller siden, siger han.

I Furesø trækker Brixtofte-sagen dog stadig lange skygger. Borgmester Ole Bondo Christensen (S) fortæller, at kommunen stadig betaler af på den massive gæld, den gamle Farum Kommune havde.

Læs hele historien på Kommunen.dk her.