Dødsbrand på plejehjem: Politiet har lukket sagen igen

KORT NYT5. MAR 2020 6.29

NORDDJURS: Østjyllands Politi har efter godt en måneds efterforskning på ny lukket sagen om branden på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro, hvor tre ældre beboere mistede livet 3. august 2018. Det bekræfter advokaturchef Jacob Balsgaard fra Østjyllands Politi overfor TV2 Østjylland.

Dermed er der sat et endeligt punktum rent efterforskningsmæssigt for en af danmarkshistoriens største plejehjemsbrande. Sagen blev genåbnet november 2019, efter at en af de afdødes sønner havde rejst sagen ved statsadvokaten i Viborg. Han mente, der var mange åbne spørgsmål, som ikke var besvaret i politiets første efterforskning af sagen.

Den kritik lyttede statsadvokaten til og bad Østjyllands Politi se på sagen igen og fremlægge sagen for blandt andet Beredskabsstyrelsen og Trafik- Bygge og Boligstyrelsen. Det har Østjyllands Politi gjort og samtidig afhørt en række vidner, som overværede branden og yderligere afhørt en række ansatte. Det viser den nyeste afgørelse fra Østjyllands Politi, som TV2 Østjylland har set. Konklusionen er dog stadig den samme som ved første efterforskning, og sagen er dermed lukket igen.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev