Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Digital Post udskydes fire måneder

Udskydelse til sidst i november giver bedre tid til at få alt flyttet over fra e-Boks.

Planen om at sende det nye Digital Post i luften til august i år ændres nu til slutningen af november, så myndighederne får bedre tid til at forberede omstillingen, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Udviklingen af det nye Digital Post kører ellers planmæssigt og er stort set færdig, og leverancerne fra leverandøren Netcompany følger den aftalte tidsplan. Men da der er tale om kritisk infrastruktur uden overgangsperiode, er det vigtigt, at alle myndigheders systemer er klar på datoen for lanceringen.

Hjemsendelser og ekstra corona-opgaver har udfordret mange organisationer, og derfor vælger styrelsen at skubbe fristen, forklares det.

I overgangen til det nye system er det vigtigt, at opsætning af fx læseadgange flytter med til den nye løsning. Tidsplanen for migrering af den digitale post er presset, hvilket øger risiciene i den del af projektet, hvis der skulle opstå udfordringer under flytningen af danskernes post i løbet af foråret, argumenterer Digitaliseringsstyrelsen.

Den nye udgave af Digital Post blev sendt i udbud i 2019, og udbuddet blev vundet af Netcompany for næsen af e-Boks, som har opbygget den første udgave af den digitale postkasse for private og virksomheder.

ak