DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Dialogen i udbud bliver nemmere

Et nyt forslag fra EU-Kommissionen ser ud til at give kommunerne større muligheder for at gå i dialog med leverandører
21. DEC 2011 16.13

EU-Kommissionen har fremlagt et direktivforslag til nye regler for udbud. Og selv om det er en blandet pose bolcher, så er der positive elementer, der kan give bedre udbud, mener konsulent Anders Brøndum fra KL.

Blandt andet ser han øgede muligheder for at gå i dialog med forhandlere, skriver Sjælland EU Nyt.

- Den nye tekst lægger op til at gå os i møde, så vi kan få bedre muligheder for at gå i dialog med leverandørerne, siger Anders Brøndum.

Fare for korruption
Han vil nu analysere nærmere, hvordan det konkret vil give hans medlemmer mere albuerum, når de skal lave udbud. De danske kommuner vil gerne kunne spørge ude i markedet for at finde ud af, præcist hvad markedet kan tilbyde af nye løsninger.

I andre, mere korrupte lande, kan det dog skade markedet, hvis myndighederne får meget nemt ved at gå i dialog med leverandørerne. Dermed kan politikerne nemmere lave aftaler med familiemedlemmer, give vennetjenester og lignende. Derfor er det også et spørgsmål, som Anders Brøndum forventer politisk debat om, skriver EU Sjælland Nyt.

Han er dog til gengæld ærgerlig over, at der ikke er udsigt til, at der bliver rokket ved tærskelværdien for EU-udbud. Det er denne værdi, der afgør, hvornår man skal gå i udbud.

KL og Danske Regioner er gået sammen om at få forenklet udbudsreglerne, og de er enige om, at tærskelværdien bør hæves fra 1,4  til minimum 7,5 mio. kr. De mener, at den danske regering skal presse på for at få dette ændret.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/bike/with/241677025/