Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

DF og EL forlader forhandlinger om udligning

Uenighed om, hvor meget kommuner må bruge på velfærd, har fået Dansk Folkeparti til at forlade forhandlinger.
4. MAJ 2020 20.42
TEMA: Udligning

FOLKETINGET: Dansk Folkeparti forlader forhandlingerne om en udligningsreform. Det oplyser partiets finansordfører, René Christensen, til Ritzau.

Også Enhedslisten har mandag aften forladt forhandlingerne, skriver partiets gruppenæstformand, Peder Hvelplund, på det sociale medie Twitter. Peder Hvelplund oplyser på Twitter, at det skyldes, at aftalen 'vil betyde nedskæringer i kommuner, der i forvejen lider på velfærden'.

Dermed er Socialdemokratiet, Venstre, SF og De Radikale fortsat tilbage i forhandlingerne, der er i deres sidste fase.

Udligningsreformen skal ændre den måde, penge bliver fordelt fra velstillede kommuner til mindre velstillede kommuner på.

Servicelofter var knast for DF

Ifølge René Christensen var det en uenighed om, hvor mange penge kommunerne må bruge på velfærd, der i sidste ende fik partiet til at trække sig fra forhandlingsrummet.

- Det største element, der har skilt os, er, at man ikke vil kigge på servicelofterne, siger René Christensen.

Serviceloftet er et maksimumsbeløb, kommunerne på et år må bruge på service til borgerne. Det bliver aftalt mellem den siddende regering og kommunerne hvert år, når der forhandles kommuneøkonomi for det kommende år.

- At man ikke vil kigge på servicelofterne i en udligningsreform betyder, at der nu er kommuner, der måske får 100 mio. kr. mere. Men de får ikke lov til at bruge dem.

- Dette her skulle ende ud med, at vi fik mere velfærd i Danmark. Men det får vi ikke med denne her aftale, siger René Christensen.

Tilføjelse: Enhedslisten er tilføjet.

Ritzau