
FREDERIKSBERG: - Det skal være nemmere og mere sikkert for medarbejdere at kunne indberette snyd, fiflerier og ulovligheder i den kommunale service på Frederiksberg. Som ansat ved man hvor skoen trykker, men i dag risikerer vi, at medarbejdere ikke tør gå videre med information, fordi de frygter sanktioner fra deres leder eller kolleger. Derfor skal vi have en uafhængig instans, hvor whistleblowere trygt kan henvende sig, siger 2. viceborgmester Katrine Lester fra Socialdemokraterne.
Hun peger på, at der også på Frederiksberg har været henvendelser til TV2 om plejesnyd, og at kommunen inden for de seneste år har oplevet sager, hvor ansatte har ageret på eller over kanten - for eksempel en ombygningssag, der blev tre gange så dyr som budgetteret og en formand for en institutionsbestyrelse, hvis kones firma havde rengøringskontrakten i institutionen til overpris.
- En række store virksomheder har meldt sig til whistleblower-ordninger, hvor medarbejderne kan anmelde alvorlige forseelser, for eksempel Vestas og Novozymes. Frederiksberg har over 7.500 ansatte, og med så stor en organisation vil en whistleblower-ordning være på sin plads, siger Katrine Lester.
En whistleblower-ordning fungerer ved, at medarbejderne kan henvende sig til en uafhængig instans - enten et eksternt firma eller en medarbejder i kommunen med denne funktion. Derfra kan mistanken undersøges, så der enten kan blive rettet op på problemerne eller mistanken kan afkræftes.
- Det er en fordel for alle i kommunen, at en whistleblower-ordning bliver sat i system. Ikke mindst for de medarbejdere, der passer deres arbejde samvittighedsfuldt, siger Katrine Lester (S).
Hun vil stille forslaget i kommunalbestyrelsen ved første møde efter sommerferien.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.