Den ene skole slipper ikke en ung, før den næste har taget over
Uddannelsesinstitutionerne skal blandt andet dele vigtig viden om de unge under forudsætning af de unges accept.
Foto: Randers Kommune

Den ene skole slipper ikke en ung, før den næste har taget over

Alle uddannelsesinstitutioner i Randers er nu med i en bindende garanti-skole-aftale, så der altid står en ungdomsskoleuddannelse parat til at gribe et ungt menneske, der har brug for et skift.
13. SEP 2021 11.00

RANDERS: Randers Kommune vil sikre, at alle unge i kommunen tager en ungdomsuddannelse.

Derfor har alle uddannelsesinstitutioner i Randers lavet en bindende garanti-skole-aftale, der skal sikre, at der altid står en ungdomsskoleuddannelse parat til at gribe et ungt menneske, der har brug for et skift. Det bliver den kommunale ungeindsats UUR, der fremover koordinerer de unges forløb på tværs af uddannelser.

Uddannelsesinstitutionerne skal blandt andet dele vigtig viden om de unge under forudsætning af de unges accept. Desuden må en ung ikke afbryde sin uddannelse, uden UUR er orienteret. Derudover er ansatte fra UUR tilknyttet alle uddannelsessteder.

FGU uddannelsen er fremover den platform, som UUR vil bruge til at hjælpe unge til et uddannelsesskift eller som indgang til andet uddannelsestilbud:

- Vi har lovet hinanden ikke at slippe en ung, før en anden uddannelse har taget over. Der er lavet nye arbejdsgange og aftaler, der sikrer, at vi rettidigt fastholder eller skubber unge ind på den rette uddannelse, siger Morten Skivild, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU).

ka