Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
De fleste af de ældste årgange er vendt tilbage til noget, der ligner en skolehverdag, her 9.F på Søren Kanne-skolen i Grenaa.
Foto: Bo Amstrup, Ritzau Scanpix

De fleste elever er delvist tilbage - få må vente til mandag

Fortsat fjernundervisning og forskudte mødetider får kabalen til at gå op rundt om i kommunerne, viser rundspørge fra KL.
20. MAJ 2020 7.00

Størstedelen af kommunerne har budt de ældste elever velkommen tilbage til skolen mandag eller tirsdag. Men der er stor variation i, hvilken skoledag de vender tilbage til, oplyser KL.

60 kommuner har svaret på en rundspørge fra KL, og af dem har kun en enkelt ikke været i stand til at tage imod de ældste klasser endnu.

Det fremgår ikke, hvem kommunen er, men Kerteminde meddelte for en uge siden på sin hjemmeside, at man her først forventede at blive klar til at genåbne på mandag den 25.

I retningslinjerne for genåbningen blev der lagt op til en høj grad af lokal selvbestemmelse over, hvordan genåbningen skal foregå. Der er da også fundet forskellige løsninger rundt omkring, oplyser KL på baggrund af rundspørgen.

Timetal hæves løbende

Blandt løsningerne er fortsat fjernundervisning noget af tiden, ekskursioner og forskudte mødetider, hvor de små fx er mødt ind om morgenen og de store over middag.

Kommunerne arbejder løbende på at øge timetallet.

- Alle elever vil opleve færre timer med færre forskellige lærere, pædagoger og fag, mere undervisning udendørs og skrappe krav til hygiejne og håndvask. Heldigvis har vi en række erfaringer fra første fase af genåbningen, som vi kan trække på lokalt, så vi kan skabe en god ramme om skoledagen, siger Thomas Gyldal Petersen (S), formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg.

Hvad med næste år?

Han håber ikke, at der kommer flere retningslinjer at forholde sig til før sommerferien. Til gengæld håber han på hurtig afklaring om reglerne næste år.

- I en normal virkelighed ville skolerne allerede være langt i forberedelserne af næste skoleår. Af helt naturlige årsager er den proces jo vanskeliggjort i år. Men vi har brug for hurtigst muligt at få en melding fra regeringen om, hvilken hverdag skolerne skal forberede sig på efter sommerferien, så vi kan komme i gang med det ret store puslespil, som planlægningen af et skoleår er, siger Thomas Gyldal Petersen.

ak