Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

De ældre låner robotstøvsugere i Kolding

Sideløbende med debatten - om man kan påtvinge folk robotstøvsugning - er 20 låne-støvsugere ved skabe fortrolighed
29. NOV 2011 13.51

KOLDING: Ældre, der får hjemmehjælp, kan nu låne en selvkørende støvsuger, for at se om det kan være noget for dem. Kolding Kommune har købt 20 selvkørende støvsugere, hvor de 18 lånes hjem til private og de sidste to kører rundt hos to seniorklubber.

Det kan være en barriere for ældre at købe en selvkørende støvsuger eller robotstøvsuger, som de også kaldes, hvis man er lidt usikker på, hvordan den virker. Derfor kan man låne en i seks måneder, og blive fortrolig med den.

Supplement til hjemmehjælp
- Vi vil gerne afprøve velfærdsteknologi i samarbejde med borgerne. Derfor glæder det mig, at hjemmehjælpsmodtagere nu får mulighed for at låne en selvkørende støvsuger. Det giver borgeren mulighed for få støvsuget, når de har lyst, siger Søren Rasmussen (DF), formand for Seniorudvalget.

Han understreger, at den selvkørende støvsuger er et supplement til den almindelige hjemmehjælp, og at hjemmehjælperen stadig støvsuger de steder, hvor den selvkørende støvsuger ikke kan komme til.

Kører rundt i seniorklubber
Foruden udlån til private kører der nu også to støvsugere rundt i OK og Floraklubben, hvor der kommer 1.500 efterlønnere, pensionister mfl.

- Det betyder, at mange ældre kan se lidt nærmere på en selvkørende støvsuger, og forhåbentlig bliver nysgerrige efter om det kan være noget for dem. For da vi havde borgermøde om seniorpolitikken fortalte flere, at de gerne vil bruge de nye muligheder. Men de efterlyste introduktion af ny velfærdsteknologi, og lidt hjælp til hvordan det fungerer - og det vil vi gerne give dem, siger Søren Rasmussen.

Det er et konkret mål i kommunens seniorpolitik, at borgerne får demonstreret velfærdsteknologier og bliver trygge ved de nye muligheder for at lette hverdagen.