Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danskerne blandt de mest sundhedsforsikrede i Europa

Antallet af sundhedsforsikringer i Danmark blev tredoblet i perioden 2003 til 2009
KORT NYT7. DEC 2011 8.14

Nye tal, som Ugebrevet A4 har beregnet, viser, at selv hvis 400.000 danskere dropper deres sundhedsforsikring som følge af, at skattefradraget på sundhedsforsikringer fjernes fra januar, vil der fortsat være flere forsikrede i Danmark end i de øvrige skandinaviske lande.

Mens antallet af sundhedsforsikringer i Danmark blev tredoblet i perioden 2003 til 2009, stod behovet for at sundhedsforsikre sig helt stille i en række europæiske nabolande. I denne periode passerede Danmark lande som Tyskland og Storbritannien i andel af sundhedsforsikrede borgere. Det viser tal fra den europæiske forsikringsbrancheorganisation samt en række nordiske brancheorganisationer for forsikringsvirksomhed, som Ugebrevet A4 har regnet på.

- Vi har hele tiden vidst, at skattefritagelsen slog massivt igennem på danskernes brug af sundhedsforsikringer. Men tallene her viser jo, at skattebegunstigelsen også i europæisk målestok slår voldsomt igennem, hvad angår den betydelige stigning i andel af forsikrede, siger direktør i Dansk Sundhedsinstitut Jes Søgaard.

lcl