Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danskerne bakker op om sundhedsteknologi

Teknologiske løsninger er danskernes foretrukne bud på, hvordan sundhedssektoren fremtidssikres
KORT NYT14. APR 2011 14.00

Øget brug af intelligente hjælpemidler og sundhedsteknologi er en klar topscorer, når befolkningen skal prioritere, hvad der skal til for at imødekomme et stigende antal ældre borgere og flere kronisk syge. Det oplyser Ingeniørforeningen.

Undersøgelsen viser også, at modstanden mod de kommende supersygehuse er meget begrænset, og at danskerne er positivt stemte, når det drejer sig om at benytte eksempelvis telemedicin og genoptræning via internettet.

Ingeniørforeningens formand Frida Frost mener, at milliarderne til de ny sygehuse også skal medvirke til at sikre en højere prioritering af sundhedsteknologi.

- Når vi med sikkerhed ved, at der bliver flere ældre og færre unge til at tage sig af dem i både pleje- og sundhedssektoren, er det nu, der skal handles. Derfor er det af ekstremt vigtigt, at de ny sygehuse kommer op i den teknologiske verdensklasse. Danmark har alle forudsætninger for at fastholde en førerposition på det sundhedsteknologiske felt, men det kræver at politikerne i både regeringen, regionerne og kommunerne danner fælles front, og tænker i helheder.

lcl