Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Danish Crown lukker i Esbjerg

500 medarbejdere bliver berørt lokalt, og slagteriet imødeser 300 arbejdspladser i andre dele af landet
11. MAJ 2012 9.02

ESBJERG: Svineproducentudvalget i Danish Crown indstiller til, at slagteriet i Esbjerg lukkes med udgangen af august måned, oplyser firmaet.

Samtidig planlægges det at investere i udbygning af kapaciteten på nogle af Danish Crowns øvrige slagterier i Danmark for at sikre optimal kapacitetsudnyttelse.

- Vi har set en svag tilbagegang i tilførslen af slagtesvin til vores danske afdelinger, og det reagerer vi på, siger produktionsdirektør i Danish Crown Søren F. Eriksen.

En lukning af slagteriet i Esbjerg kommer til at berøre godt 500 medarbejdere. I lighed med tidligere lukninger vil samtlige medarbejdere blive omfattet af Danish Crowns socialplan, ligesom der etableres en jobbank.

Tilførslen af slagtesvin er gået ned med få procent, så samtidig med lukningen investeres der i kapacitet på en række andre afdelinger i Danmark.

- Det vil betyde ca. 300 nye arbejdspladser andre steder i landet, men det er endnu ikke helt klart, hvordan de nye arbejdspladser kommer til at fordele sig. Dog vil der være hovedvægt i det nordlige Jylland, siger Søren F. Eriksen.

ka