Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danish Crown afskediger 250

Færre svin til slagtning og høje lønomkostninger ligger bag
6. OKT 2011 14.26

Danish Crown siger for tiden farvel til 500 medarbejdere fordelt over hele landet, lyder det fra virksomheden i Randers.

Årsagen er for meget kapacitet på en række afdelinger, fordi der i øjeblikket tilføres færre grise til slagterierne end forudset.

Af de 500 medarbejdere er halvdelen ferieafløsere, som har været ansat i forbindelse med afviklingen af sommerferien, så reelt er der tale om egentlig afskedigelse af 250 medarbejdere.

- Det er altid ærgerligt at stå i denne situation, fordi det går ud over nogle menneskers dagligdag. Men det er det eneste ansvarlige at gøre, hvis ikke antallet af hænder hænger ordentligt sammen med antallet af opgaver. Hvis ikke vi reagerer med det samme, når behovet for kapacitet flytter sig, så nedlægger vi på sigt flere arbejdspladser, fordi vi taber konkurrencekraft, siger direktør for Teknik og Produktion, Søren F. Eriksen.

De høje lønomkostninger er fortsat en af de store udfordringer i Danish Crown. Derfor er der til enhver tid et stærkt fokus på kapaciteten. Danish Crown har igennem det seneste år ansat medarbejdere løbende, men lige nu går bevægelserne altså i den anden retning.

ka