DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Coronasmitte flader ud, antal indlagte stiger stadig
Antallet af indlagte med coronavirus stiger stadig, mens udbredelsen af smitten er fladet ud.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

Coronasmitte flader ud, antal indlagte stiger stadig

1,3 pct. af de testede viser sig smittet. Samme andel i flere dage nu.
12. NOV 2020 14.48
TEMA: Corona

Udbredelsen af coronasmitten er fladet ud, men antallet af indlagte forsætter med at stige. Det skyldes en forsinkelse i virkningen på antallet af indlæggelser, og det må forventes, at den stigning også flader ud, lyder ifølge Ritzau vurderingen fra professor og overlæge Kasper Iversen fra henholdsvis Københavns Universitet og Herlev og Gentofte Hospital.

Han udtaler sig på baggrund af dagens tal fra Statens Serum Institut, som for torsdag har opgjort 1.011 nye smittede blandt 75.315 prøvesvar. Det giver en andel på 1,3 pct., hvilket er det samme som de foregående dage.

Antallet af indlæggelser er steget 23 til 239, heraf 44 personer på intensivafdelinger med 29 af disse i respirator. For de to sidstnævnte tals vedkommende henholdsvis fire og syv flere end i går.

Yderligere to personer er registreret døde med coronavirus, således at det samlede antal afdøde med smitten nu er 755.

Fordelt på kommunerne har to nye smittede i Sorø - syv mod fem i går - øget incidenstallet fra 16,0 til 23,5, så kommunen kun nåede at opleve en enkelt dag under bekymringsgrænsen på 20 smittede pr. 100.000 personer. Dermed er igen kun de tre ø-kommuner Ærø, Fanø og Langeland under grænsen.