DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Corona-krisen viser sig for første gang på ledigheden

Mandag og tirsdag meldte flere end tre gange det normale antal sig som ledige ifølge Beskæftigelsesministeriet.

Allerede mandag og tirsdag i denne uge er der en usædvanlig stigning i antallet af ledige - altså folk der har mistet deres arbejde - ifølge Beskæftigelsesministeriet. Mandag og tirsdag i uge 12 blev der tilmeldt henholdsvis 6.987 og 3.995 nye ledige. Sammenlignet med gennemsnittet for tilsvarende dage sidste år var det mere end tre gange så mange nye ledige.

Beskæftigelsesministeriet oplyser, at den udvikling allerede kunne ses mod slutningen af sidste uge. Ifølge ministeriet viser tal fra Jobnet, at der også er sket et markant fald i antallet af nye stillinger, der bliver slået op. Mandag blev der slået 658 nye stillinge op mod normalt 1.000 stillinger.

- Uanset hvad vi gør, så vil sundhedskrisen desværre have indflydelse på vores arbejdsmarked, hvilket de nye tal viser, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse om tallene.

- Nu er det op til os politikere at sikre, at det går mindst muligt ud over danske lønmodtagere, selvstændige og virksomheder.

- Vi følger udviklingen meget nøje, og vi er parate til at tage yderligere tiltag.

Også i Norge sætter coronakrisen sine spor. Ifølge nyhedsbureauet NTB var der tirsdag 84.000 flere arbejdsløse end ugen før. Det er mere end en fordobling.

Se flere tal hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Ritzau / ibs