DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Corona kan nu aflæses i energiforbruget

Efter at restauranter, frisører, storcentre og meget andet er blevet lukket ned, er Danmarks samlede elforbrug på arbejdsdage faldet med godt ti pct.
25. MAR 2020 11.18
TEMA: Corona

Efter en række tiltag mod at bremse coronasmitten, er lyset slukket på en række danske arbejdspladser, hvilket nu kan ses i Danmarks samlede energiforbrug. Det viser en gennemgang af energiforbruget af Energinet. 

Således kan man se et fald i energiforbruget, efter at regeringen tirsdag d. 17. marts meddelte, at storcentre, barer, cafeer, restauranter og en række butikker skal holde lukket.

Da skoler, børnehaver og en række kontorarbejdspladser blev lukket, kunne man ikke umiddelbart se det i elforbruget, men det kan man nu med lukningen af butikker. 

Det totale elforbrug på hverdage ligger nu ti pct. under sammenlignelige dage fra ugerne forinden. Elforbruget for fredag, lørdag og søndag ser ud til at forblive på et stabilt niveau. 

Der er regionale forskelle, hvor Trefor har noteret et markant fald i trekantsområdet. 

- Vi har prøvet at lave en graf, der viser forbruget for de seneste tre tirsdage, og der kan vi se, at elforbruget er faldet omkring 25 procent, fortæller elforsyningschef ved Trefor, Per Sørensen, til TV Syd.

De to grafer viser elforbruget pr. time over en hel uge, hvor den blå linje dækker d. 10 marts til d. 16. marts, og den orange linje viser den forbruget den efterfølgende uge. DK1 gælder det vestlige Danmark, og DK2 det østlige. 

esl