DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
- Christiansborg burde gøre noget mindre

- Christiansborg burde gøre noget mindre

Mindre regulering og mere ­gennemsigtighed er afgørende ­mærkesager for Liberal Alliances kommunale bannerfører på Christiansborg
25. JAN 2012 9.33

Af Morten Okkels, [email protected]

Én pointe går igen, når man taler politik med Leif Mikkelsen: Christiansborg kunne gøre meget godt ved at undlade at gøre så meget. Liberal Alliances kommunalordfører lægger ikke skjul på sin liberale grundholdning, navnlig ikke når han taler om et af yndlingseksemplerne på den liberale ånd i Danmark.

Gennemsigtighed står også som et helt centralt tema, når man taler med Leif Mikkelsen om landets største kommuner og deres særlige styreformer. Her er det Liberal Alliances holdning, at man burde indføre enhedsforvaltning i stil med de 'normale' kommuner.

- Vi kan ikke se, hvorfor der skal være forskel på de største kommuner og resten. Det bliver til en sløret proces, hvor det er svært for borgeren at se, hvem der har ansvaret for noget og er skyld i hvad.

- Dermed dog ikke sagt, at staten har gjort kommunalpolitik ligegyldig, understreger Leif Mikkelsen. De rette mennesker kan stadig gøre en god, liberal forskel. Det gælder i øvrigt også, selvom de ikke er medlemmer af Liberal Alliance - faktisk står der åbenbart en vis respekt i partiet om Anders Samuelsens borgmester i Horsens: Jan Trøjborg (S).

Læs hele interviewet i Kommunen

Prøv Kommunen gratis i 14 dage

ka