En analyse fra Cepos om social arv i forhold til arbejde og indtægt viser, at 43 pct. af kontantmodtageres børn selv ender med at have indkomst i bunden, dvs. blandt de 20 pct. i bunden. Hvis barnets forældre derimod er i lavtlønsjob, er det kun 27 pct. af børnene, der ender med lav indtægt som voksne. Analysen har fulgt 46.000 personer født i 1985.
- Undersøgelsen indikerer, at forældrenes beskæftigelsessituation i høj grad er med til at bestemme, om børnene lander i lavindkomstgruppen. Selv når der kontrolleres for forældrenes uddannelse og herkomst, er der en klar sammenhæng mellem forældrenes jobsituation og børnenes indkomst som voksne, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos, der mener, at analysen har relevans for forhandlingerne om Ydelseskommissionens oplæg til et nyt kontantsystem.
Ydelseskommissionen kom i maj sidste år med anbefalinger til et nyt forenklet kontanthjælpssystem, der blandt andet anbefaler en model med økonomisk gevinst, hvis man som kontanthjælpsmodtager arbejder selv få timer. Anbefalinger, der skaber mere lige vilkår for børnene, mener kommissionen. Nu kan politikerne altså også inddrage den nye undersøgelse fra Cepos i årets forhandlinger om det nye kontanthjælpssystem.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.