DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Center for Selvmordsforskning indstillet til lukning

KORT NYT30. JAN 2020 11.22

SYDDANMARK / HOVEDSTADEN : Center for Selvmordsforskning i Odense har siden 1989 ført statistik over selvmord og selvmordsforsøg og formidlet sin viden til offentligheden. Men det kan være slut. Således har Social- og Indenrigsminister Astrid Krag indstillet, at centret lukkes, og i stedet skal tilskuddet til centret gå til Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse, DRISP, i København. Det skriver TV2 Fyn. 

Center for Selvmordsforskning har i flere omgange fået kritik fra blandt andre DRISP for ikke at udgive nok forskningsartikler, ligesom at deres register ikke skulle have været fyldestgørende. I 2017 udtrådte to bestyrelsesmedlemmer desuden efter uenigheder om retningen. 

DRISP hører til under psykiatrien i Region Hovedstanden, mens Center for Selvmordsforskning er en selvejende institution under Socialministeriet. Center for Selvmordsforskning har formidlet viden om selvmord, selvmordsforsøg og ført statistikker til kommuner, skoler og fagpersoner, der har skullet bruge centrets viden i praksis. 

esl