DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Bundsgaard-udfordrer fra Venstre på plads
Han er endnu ikke i byrådet, men har været det tidligere og skal nu i spidsen for Venstre i Aarhus: Christian Budde.

KV21:
Bundsgaard-udfordrer fra Venstre på plads

Følg de seneste udpegninger fra optakten til KV21 - udover Aarhus også fra den midtjyske og den syddanske region samt Sorø.
14. SEP 2020 13.02
TEMA: KV21

Siden rådmand Bünyamin Simsek i august meldte ud, at Venstre i Aarhus ikke længere stillede sig bag hans kandidatur som V-spids, har der været stille om hans afløser. Men i weekenden kunne Århus Stiftstidende meddele, at Venstres kommende politiske leder bliver 38-årige Christian Budde, der i dag ikke sidder i byrådet.

Budde blev valgt ind i byrådet ved KV13 med 953 personlige stemmer, men trak sig allerede i 2015 efter mindre end to år som politiker. Som avisen påpeger, bliver han sandsynligvis leder af en gruppe, der også kommer til at rumme flere "hanelefanter" - de tidligere spidser Gert Bjerregaard - fra KV09 - og Simsek fra KV13 og KV17 - samt Hans Skou, der gerne ville have været spids.

Avisen nævner også udfordringen med at få klinket skårene i blå blok, hvor Skou og ældrerådmand Jette Skive (DF) er i totterne på hinanden over Kongsgården-sagen, og Peter Sporleder har skiftet fra V til K. Lige nu dominerer S i kommunen med 12 pladser ud af 31 og borgmesterposten til Jacob Bundsgaard, der konstituerede sig med R, SF, EL og ALT. V sidder på seks, og ligesom V har også K ny spids udefra - idet Steen Stavnsbo afløser Marc Perera Christensen.

Bundsgaard fik ved KV17 allerflest personlige stemmer i hele landet: 39.841, hvilket også var en fremgang i forhold til KV13. 

Fra en kommune til to regioner. I Midtjylland melder den tidligere borgmester fra 2002-2009 og nuværende byrådsmedlem i Favrskov Anders G. Christensen (V) sig nu som kandidat til at overtage Carsten Kissmeyers plads som V-spids, efter Kissmeyer ikke stiller op igen. Siden FV19 har han været førstesuppleant til Folketinget i  Østjyllands storkreds og er medlem af Venstres hovedbestyrelse.

I Region Syddanmark har Kristendemokraterne ifølge JydskeVestkysten udpeget Margit Lund-Cramer som afløser for Henri Nissen. Partiet fik ved KV17 kun en enkelt regionspolitiker valgt ind: Tidligere landsformand og nuværende regionsrådsmedlem Marianne Karlsmose i Region Midtjylland.

I samme syddanske region har Enhedslisten ifølge JydskeVestkysten skubbet den tidligere spids Vibeke Syppli-Enrum ned på plads nummer tre. Hun har selv ønsket at trække sig en smule tilbage. Ny spids bliver Lars Mogensen, der sidst var nummer to. De to repræsenterer i denne periode sammen partiet i regionsrådet.

Og så helt over på den anden politiske fløj, hvor Nye Borgerlige i Sorø ifølge sn.dk har udpeget Susanne Borggaard som spids. Ved KV17 stillede hun op for Liberal Alliance, der ingen fik valgt, mens NB havde K-afhopperen Johannes Lumholt som spids og heller ingen fik valgt.