Byrådsmedlem i Guldborgsund Camillo Krog (Guldborgsundlisten) opfordrer folk til at tegne hat og briller på sit billede på valgplakaterne - hvis man vel at mærke kan nå. Han regner nemlig ikke med, at nogen kommer til at finde en plakat under den tilladte højde på 2,3 meter, men skulle det ske, er der altså carte blanche til at tegne på kandidaten.
- Det handler bare om at lave lidt sjov med det. Jeg siger ikke, at folk skal vandalisere mine plakater fuldstændig, men hvis der er nogen, der ser en af mine valgplakater, som skulle være gledet for langt ned eller noget i den retning, så tegn da skæg og briller på den for pokker, siger Camillo Krog til Sjællandske.
Bedste "udsmykning" præmieres med et gavekort på 1.000 kr. til en lokal restaurant.
I København gribes der til en velkendt metode for at hæve stemmeprocenten. Kommunen sætter en valgbus ind i områder med lav valgdeltagelse for at gøre opmærksom på valget og giver mulighed for at afgive sin brevstemme på stedet.
- Det må aldrig blive en udfordring at tage aktiv del i demokratiet. Derfor er det ambitionen, at valgbussen skal skabe opmærksomhed omkring valget og gøre det så nemt som muligt at få sat sit kryds, siger Franciska Rosenkilde (ALT), kultur- og fritidsborgmester og valgbestyrelsesformand.
Stemmeprocenten i hovedstaden var med 61,9 pct. ved seneste kommunal- og regionalvalg i 2017 noget lavere end den nationale på 70,8.
Også i hovedstadsområdet vil den tidligere radikale politiker Tanwir Ahmad få flere personer med indvandrerbaggrund til at stemme med et nyt initiativ kaldet "I demokratiets tjeneste". Det går ud på at arrangere dialogmøder i områder med lav valgdeltagelse og drøfte demokratiets rolle, indtil videre med arrangementer i Kokkedal, Albertslund, Tingbjerg og Gladsaxe.
- Formålet med det her roadshow er at komme ud og sætte øget fokus på den her problemstilling. At fortælle de her borgere om vigtigheden af at stemme, og at man faktisk har mulighed for at vælge de repræsentanter, der skal varetage ens interesser, siger Tanwir Ahmad til TV2 Lorry.
I Aarhus beder Alternativet nu sine kandidater skrive under på, at de ikke skifter parti i valgperioden. ALT-kandidaterne har underskrevet en såkaldt "Aarhuskontrakt", skriver TV2 Østjylland.
Her lover politikerne, at de ikke tager mandatet med videre, hvis de skifter parti i løbet af valgperioden. I Aarhus har der den seneste periode været syv partihoppere.
Også i Aarhus viser det sig, at kommunen huser den kandidat, som på landsplan har investeret flest penge i facebook-annoncer. Det er Steen Stavnsbo (K), der har brugt 97.670 kr., oplyser Lokalavisen Aarhus. Jakob Næsager (K) i København har brugt 93.248 kr. og Mads Duedahl (V), kandidat i Region Nordjylland 54.325 kr.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.