Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bro afliver ide om østjysk lufthavn

Der er ingen økonomi i en citylufthavn i Aarhus, hvis Kattegat-forbindelsen bliver til noget, viser et nyt studie
KORT NYT9. AUG 2011 10.39

AARHUS: En fast forbindelse over Kattegat vil være gift for en citylufthavn i Aarhus og reelt gøre det umuligt at skabe økonomi i projektet. Sådan lyder konklusionen i et notat, som det internationale rådgivningsfirma Atkins netop har udarbejdet.

Lufthavnen vil være overflødig, i samme øjeblik en bro åbnes, fordi man så vil kunne køre til Københavns Lufthavn på lidt over en time med tog, konkluderer Atkins.

En Kattegat-forbindelse er ikke besluttet, men Kattegatkomiteen med en række prominente personer i spidsen, bl.a. borgmester Nicolai Wammen (S) og fhv. minister Jens Kampmann, arbejder ihærdigt for en hurtig principvedtagelse, skriver Jyllands-Posten.

Idemanden Anders Geert Jensen er ikke overrasket over konklusionen i rapporten. Men han er skuffet, fordi den giver politikerne et alibi for 'at lade stå til':

- At vente med at tage stilling til en ny og bedre lufthavn, før det er afgjort, om vi skal have en Kattegat-forbindelse, er trist. Det betyder, at vi ikke i Aarhus får forbedret vores infrastruktur foreløbig, selv om der er et klart behov for det, og det bremser væksten. 

terp