Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Brian Mikkelsen: Byggesagsbehandlingen skal effektiviseres

Kommunernes byggesagsgebyrer og sagsbehandlingstider er steget i 2011. Samtidig er antallet af byggesager faldet

Erhvervs- og Byggestyrelsens har netop offentliggjort en oversigt over samtlige kommuners gebyrsatser for byggesager i 2011 og en opdateret opgørelse over sagsbehandlingstiderne. De nye tal viser, at gebyrerne igen i år er steget markant - fx er gebyret for et parcelhus i gennemsnit steget med 20 pct. Oversigten viser også, at der er stor forskel på, hvor meget kommunerne opkræver i gebyr for behandling af en byggesag.

- En effektiv og omkostningsbevidst byggesagsbehandling har stor betydning for byggevirksomhedernes produktivitet. Derfor er det bekymrende, at vi nu ser, at byggesagsbehandlingen i kommunerne bliver både langsommere og dyrere. Det er oplagt, at vi udbreder erfaringerne fra de bedste og mest effektive kommuner. Fx er en byggetilladelse til en fabriksbygning 380 gange dyrere i den dyreste kommune sammenlignet med den billigste, siger Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), og fortsætter.

- Fremover vil der blive stillet krav om, at kommunerne baserer deres gebyrer på tidsforbrug i byggesagsbehandlingen, ligesom en teknisk byggetilladelse også vil gælde i andre kommuner for identisk byggeri. Endelig ønsker regeringen at indgå aftale med KL om at effektivisere byggesagsbehandlingen.

lcl