Bornholmsk flertal vil lempe for spærretid

Politisk flertal vil lempe de retningslinjer for medier og politikeres adgang til kommunale institutioner, som der ellers var lagt op til tre måneder op til KV21.

BORNHOLM: Ifølge fagbladet Journalisten bliver der alligevel ingen spærretid på Bornholm op til KV21. Et flertal bestående af S, SF og EL's 12 ud af 23 kommunalbestyrelsesmedlemmer har stillet et nyt forslag til kommunens retningslinjer.

Og faktisk afskaffede borgmester Thomas Thors (S) begrebet spærretid allerede på sit pressemøde i fredags og kaldte det i stedet retningslinjer. 

I det nye forslag indgår bl.a et punkt om, at de annoncerede tre måneder skæres ned til to, og begrænsningerne skal lempes, så politikere alligevel gerne må få adgang til kommunale institutioner.

Kommunalbestyrelsen skal tage endeligt stilling til spærretiden 12. august, og det er frem mod dette, at borgmesteren i dag har sendt ændringsforslaget til gruppeformændene i kommunen.

Kommunen annoncerede sin spærretid i slutningen af juni, men det skabte stor debat med det samme og undren hos både MF'er og forsker. Begrænsningerne blev bl.a. begrundet med tidligere sager op til forrige kommunalvalg, og at mange medarbejdere eftersigende skulle have følt sig hængt ud i forbindelse med enkeltsager i kommunen.

Adspurgt til konkrete situationer af TV2 Bornholm har Thomas Thors dog ikke kendt baggrunden, da han henviste til kommunens egen undersøgelse "BRK som attraktiv arbejdsplads".

ibs