Bornholms spærretid er landet på justitsministerens bord

Økonomiudvalg er indkaldt i august for at drøfte begrænsning i den bornholmske åbenhed.

BORNHOLM: Justitsminister Nick Hækkerup (S) har nu fire uger til at svare på, om det er i orden, at Bornholm har indført spærretid i tre måneder op til valget.

Som tidligere omtalt har kommunens direktion besluttet, at det kun er kommunaldirektøren, som de sidste tre måneder op til KV21 må svare på spørgsmål, og at medier ikke har adgang til kommunale bygninger og institutioner i perioden. Spærretiden er blevet kritiseret fra flere sider og har fået retsordfører Kristian Hegaard (R) til at stille spørgsmål til ministeren.

Spørgsmålet lyder: "Er det i overensstemmelse med ligebehandlingsprincippet, forfølgelse af saglige formål og/eller andre relevante skrevne og uskrevne regler eller principper, at en offentlig forvaltning bevidst giver medier ringere arbejdsvilkår og udleverer færre informationer i de sidste tre måneder op til et kommunalvalg?"

Økonomiudvalget indkaldt

Samtidig har kommunaldirektør Johannes Nilsson nu indkaldt kommunens økonomiudvalg til et ekstraordinært møde for at diskutere spærretiden. Det oplyser fagbladet Journalisten.  

Ifølge fagbladet finder mødet sted 12. august og afholdes på foranledning af Kirstine van Sabben fra Bornholmerlisten, som ønsker spærretiden diskuteret, før den efter planen træder i kraft 16. august.

Ifølge professor i forvaltningsret Sten Bønsing er der ikke noget forvaltningsmæssigt til hinder for, at kommunaldirektøren har truffet beslutningen i første omgang. Men hvis et politisk flertal er uenig i direktionens beslutning om spærretid, er der heller ikke noget galt i, at det afskaffer spærretiden igen, vurderer han over for TV2 Bornholm.

Borgmester Thomas Thors (S), som holder ferie, har ifølge TV2 Bornholm inviteret til pressemøde på fredag kl. 10 for at kommentere sagen.

Opdateret 14.30 med oplysninger om økonomiudvalgsmøde og pressemøde