Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmestres adgangskoder har været afsløret på internettet

31 borgmestre har fået adgangskoder afsløret på nettet. It-sikkerhedsekspert kalder borgmestrenes lemfældige brug af e-mail for en "dårlig digital vane".
6. OKT 2020 11.50

For nyligt afslørede DR, at syv ministre sløser med deres it-sikkerhed. Det samme gør flere borgmestre. Med et par klik kan hvem som helst finde frem til flere borgmestres adgangskoder. Borgmestrene har brugt deres kommunale e-mails til at logge på en række sociale medier og online tjenester, der siden er blevet hacket, skriver Kommunen.dk.

En søgning i en offentlig database over kompromitterede e-mailadresser viser, at 31 borgmestre har fået afsløret deres adgangskoder til blandt andet sociale medier. Kommunen.dk har fundet frem til flere af borgmestrenes adgangskoder, der har været afsløret i perioden 2012-2019 og stadig ligger offentligt på internettet.

Jacob Herbst, der sikkerhedsekspert og CTO hos virksomheden Dubex, forklarer, at lækkene af borgmestrenes adgangskoder formentlig blot vidner om fortidens it-synder, da mange af kompromitteringerne er af ældre dato. Sandsynligvis er adgangskoderne skiftet ud og ikke genbrugt på tværs af andre online tjenester.

- Det er en dårlig vane at bruge sin officielle e-mailadresse til private sager. Det bør man adskille. Jo flere steder, en mailadresse dukker op, jo større er risikoen for, at der kan komme mails med malware, siger han.

Læs hele historien på Kommunen.dk.