Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmestre ønsker ny Lillebæltsbro

Ikke alle jyske lokalpolitikere er lige begejstret for tanken om en kattegatbro
KORT NYT5. OKT 2011 7.02

Mens udsigten til en endelig afgørelse på en kattegatbro rykker tættere på, så lægger borgmestre i Region Syddanmark sig nu i selen for at få endnu en Lillebæltsbro. Det skriver DR Nyheder

- Vi er alvorligt bekymrede for, at en Kattegatbro snart kan få en principgodkendelse i Folketinget, og hvis det sker, bliver hele Syddanmark koblet af fremtidens vækstmarkeder, siger Thomas Banke (V), borgmester i Fredericia.

I stedet skal den Ny Lillebæltsbro have en endnu nyere tvillingebror. Det er pointen i et nyt samlet udspil med Fredericia i front. Siden foråret har der været arbejdet på en hidtil hemmelig rapport, der ifølge Thomas Banke dokumenterer, at en ny bro langs den gamle er den bedste løsning.

Den nye regering lægger samtidig op til, at en rapport  om Kattegatforbindelsen og dens eventuelle konsekvenser for Fyn skal være færdig om et år. Derefter vil Folketinget tage stilling til, hvilke landsdele der får en bro - men den nyslåede minister for by- bolig- og landdistrikter spår ikke mange chancer for en forbindelse over Kattegat.

- Med de omkostninger, der vil være forbundet med at bygge kattegatforbindelsen, tror jeg simpelthen ikke, at samfundet har råd til det, siger Carsten Hansen (S) til DR Nyheder.

krn