Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmesteren, der holder ferie i en gravemaskine

Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), fylder 60
7. NOV 2011 13.26

BILLUND: Tirsdag den 29. november fylder borgmester Ib Kristensen (V) i Billund Kommune 60 år. Ib Kristensen, der er født og opvokset i Grindsted, er i gang med sin tredje periode som borgmester.

Han blev valgt til daværende Grindsted Byråd i 1997, og afløste midt i perioden Mogens Jensen som gruppeformand. Ved valget i 2001 fik Ib Kristensen 1.578 stemmer, mens Venstre gik fra ni til 12 mandater i byrådet, og det betød at Ib Kristensen med støtte fra Din Lokalliste kunne sætte sig i borgmesterstolen.

Valget i 2005 var samtidig valg til det første byråd i den sammenbragte Billund Kommune med Grindsted og Billund, og her blev Ib Kristensen genvalgt som borgmester med hele 2.241 stemmer og et decideret venstre flertal på 13 af de 25 pladser i byrådet.

Valget i 2009 gav endnu engang borgmesterposten til Ib Kristensen, selv om startvanskeligheder i kommunesammenlægningen kostede stemmer. Ib Kristensen fik 1.157 stemmer, og Venstre fik 10 af de 25 pladser i byrådet.

Kloakker og bøger
Ib Kristensen er uddannet blikkenslager og kloakmester og han overtog tilbage i 1977 den entreprenørvirksomhed som hans far Ansgar Kristensen startede i 1965. Firmaet hedder i dag Ib Kristensen A/S og Ib Kristensen er bestyrelsesformand, mens sønnen Jan Kristensen på 30 år er direktør og medejer.

Firmaet er så at sige blevet borgmesterens hobby, og når kommunen går på ferie tager borgmesteren gerne mindst en uge som ferieafløser i en af gravemaskinerne i firmaet. En anden hobby er læsning og borgmesteren er storforbruger af det kommunale biblioteksvæsen. En tredje hobby er af nyere dato og er de to børnebørn.

Privat er Ib Kristensen gift med Jytte, der styrer regnskabet i familiefirmaet, siden 1977. Foruden Jan, der er direktør i firmaet har de Lars, der er ph.d. og forsker i astronomi på universitetet i Leiden i Holland.

Tillidsposter
• Formand for Grindsted Håndværker- og Industriforening fra 1989 til 1996
• Formand for GGIF Fodbold fra 1997 til 1998
• Bestyrelsesmedlem i entreprenørsammenslutningen af 1946

 

ka