
Aarhus: Vælgerne i Danmarks næststørste by har mulighed for at afprøve elektroniske stemmebokse den 9. og 10. september på Aarhus Rådhus.
Blandt de første til at bidrage til forskningsprojektet med sin elektronisk stemme er borgmester Jacob Bundsgaard (S).
- Det er vigtigt at få indsamlet viden om borgernes oplevelser i forbindelse med elektronisk stemmeafgivelse, og i Danmark halter vores viden bagefter på dette område. Viden er en forudsætning for i fremtiden at kunne gøre dele af valghandlingen elektronisk. Den viden vil vi i Aarhus være med til sikre, siger Jacob Bundsgaard.
Den elektroniske stemme tæller ikke med i folketingsvalget, men har derimod værdi i forskningsøjemed.
Aarhus Kommune er med i et nyt forskningsprojekt 'DemTech - Demokratisk Teknologi' med det formål at indsamle mere viden om elektroniske valg. Dermed er Aarhus Kommune endnu engang med helt i front i arbejdet med at forberede en modernisering af valghand-lingen.
Forskningsprojektet ledes af IT-Universitetet i København og er det hidtil mest ambitiøse forskningsprojekt i e-valg i Danmark. Det er et femårigt projekt med deltagelse af en række danske og internationale forskere, institutioner og virksomheder.
Formålet med forskningsprojektet er at udvikle en e-valgsløsning, der er teknisk sikker, baseret på uvildig kontrol og har bred folkelig accept. Målet er en løsning, hvor borgerne stadig skal møde personligt frem og altså ikke, at vælgerne stemmer over nettet.
Dermed følger projektet op på de erfaringer, som Aarhus Kommune gjorde sig i forbindelse med kommunalvalget 2009, da Aarhus som landets første og hidtil eneste kommune afviklede et ungevalg som et såkaldt 'elektronisk fremmøde-valg', altså et valg med valgsteder og stemmebokse, som det i mange generationer har været tradition for i Danmark.
krn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.