DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Borgmester og gartnerier vil forkæle plejehjemsbeboere

Nogle plejehjemsbeboere, der ikke må få besøg af pårørende, kan se frem til blomsterbuketter eller 500 kr. i den kommende tid.

KALUNDBORG / ODENSE: Landet over kan plejehjemsbeboere ikke få besøg fra pårørende eller mødes til fællessamlinger på plejehjemmet. I stedet sidder de afskåret fra familie og samvær. Det har fået både en fynsk borgmester og flere gartnerier til at træde til. 

Blandt andet har borgmesteren i Kalundborg, Martin Damm (V), besluttet at sende 500 kr. til hver af kommunens plejehjemsbeboere. Det skriver TV2 Øst.

Pengene skal gå til gode oplevelser, når beboerne nu er afskåret og ikke kan modtage besøg. Borgmesteren tiltænker, at pengene for eksempel kunne gå til 'blomster og god mad'. 

- Vi andre kan sige bagefter: 'Nu er det overstået', men hvis du bor på plejehjem, er det godt at kunne lave lidt stjernestunder - også i denne tid. Det kommer ikke dårligt igen, siger borgmesteren, der understreger, at personalet på plejecentre og bosteder allerede gør et stort arbejde for at opmuntre beboerne i en svær tid.

Blomster til Odenses plejehjem
Også plejehjemsbeboerne i Odense kan se frem til en buket blomster eller to. Her har seks gartnererier gået sammen om at levere overskydende blomster til kommunens plejehjem. Det skriver TV2 Fyn.

Gartnerierne har svært ved at afsætte alle deres blomster og mister derfor omsætning hver dag. Samtidig ikke sætte deres produktion på pause. Derfor har de seks gartnerier nu valgt at donere blomsterne.

- Vi ved, at de ældre sidder alene på plejehjemmene, og de kan ikke få besøg. Specielt her i påsken plejer man også at mødes og glæde hinanden, siger initiativtageren og ejer af Gartneri Tvillingegaarden, Jens Ingemann Pedersen.

jeg