Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmester offentliggør redegørelse om overgreb

En sag om mulig misbrug af to piger på Bornholm har givet store overskrifter i medierne. Det får nu borgmester Winni Grosbøll (S) til at offentliggøre hovedkonklusioner omkring kommunens håndtering af sagen

BORNHOLM: Det gav store overskrifter, da Bornholms Politi kunne fortælle, at de har sigtet en mor og en adoptivfar til to piger for at have sexmisbrugt pigerne gennem cirka 10 år. Og i dag skrev Ekstra Bladet, at avisen fra flere kilder havde erfaret, at borgmester Winni Grosbøll (S) for mere end et halvt år siden havde modtaget en personlig henvendelse om omsorgssvigt og sexmisbrug af i hvert fald en af døtrene.

Winni Grosbøll har nu modtaget en redegørelse om de mulige overgreb i forbindelse med politiets offentliggørelse af sagen. Borgmesteren har besluttet sig for at offentliggøre hovedkonklusionerne på grund af 'offentlighedens berettigede interesse for kommunens håndtering af sagen'.

Jævnligt besøg
Tre af de overordnede konklusioner i redegørelsen er:

1. BRK (Bornholms Regionskommune, red.) har i en årrække haft løbende kontakt til familien. Der har jævnligt været kommunale medarbejdere i hjemmet.
2. Der er intet i kommunens kendskab til familien, der har givet grundlag for mistanke om, at der skulle foregå overgreb i hjemmet.
3. Behandlingen af sagen og kontakten til familien har i perioder været præget af, at sagen har skiftet hænder en del gange.

Borgmester Winni Grosbøll siger i forlængelse af redegørelsen:

- I vores gennemgang af sagen, har vi ikke fundet advarsler fra eksterne eller egne observationer, der kunne eller burde have givet os anledning til mistanke om, at der skulle foregå overgreb i hjemmet, og fortsætter:

- Set i lyset af de alvorlige mistanker mod forældrene, som i øjeblikket efterforskes af politiet, kunne man have ønsket sig, at vi mere konsekvent havde fulgt pigerne helt tæt. Vi kan lære meget af denne ulykkelige sag, og den giver os helt sikkert anledning til en generel drøftelse af, om vi kan blive bedre til at se det usynlige i denne form for sager.

Tavshedspligt
Borgmesteren understreger, at hun ikke kan komme yderligere ind på sagens detaljer, og at BRK ikke kan offentliggøre redegørelsen i sin helhed.

- Vi offentliggør redegørelsens overordnede konklusioner, fordi kommunens borgere har ret til at få at vide, hvilken rolle kommunen har spillet i sagen. Men af hensyn til ofrene kan og vil jeg ikke gå på kompromis med vores tavshedspligt. Jeg kan ikke strække mig længere, end jeg gør nu, siger hun.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/ostromentsky/with/300526249/