Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borger må ikke hjælpe med at rydde sne

Aabenraas regulativ for snerydning levner ikke sådan plads til folks private initiativer
KORT NYT26. JAN 2012 10.43

AABENRAA: 71-årige Frode Christiansen, som i godt ti år har hjulpet beboere nær sin bopæl  med at rydde sne fra deres veje og saltet dem ved hjælp af en lille traktor, skal stoppe med sit frivillige bijob, skriver JydskeVestkysten.

Aabenraa Kommune har nemlig valgt at følge et ældre vinterregulativ til punkt og prikke. Borgerens snerydning foregår på offentlige veje, og det dermed ikke er hans ansvar.

Hans Mogensen fra Vej og Park forklarer meldingen med, at kommunen selv vil holde styr på, hvilke offentlige veje der bliver ryddet og saltet.

- Det er et principielt spørgsmål. Som vejmyndighed kan vi ikke have, at Frode Christiansen rydder sne uden en formel aftale. Det er de retningslinjer, vi følger i forhold til vores vinterregulativ.

- Forvaltningen har handlet helt korrekt ved at sende brevet ud, men vi har måske ikke været opmæksomme nok, da vi udformede regulativet, så der også var plads til, at borgerne kunne yde en egenindsats, siger udvalgsformand Erwin Andresen (S) til DR Syd.

- Jeg skal nok sørge for, at vi tager kontakt til ham og får lavet en aftale om det her. Men det er vigtigt, at folk, der gerne selv vil lave noget, tager kontakt til os. Vi har jo ansvaret i sidste ende, siger Erwin Andresen.

 

ka