Regeringens plan om at omlægge børnepengene for at presse flere unge i uddannelse vil få store konsekvenser for familier, der i forvejen døjer med sociale og økonomiske problemer, konkluderer en undersøgelse, som AE-rådet har lavet for LO.
- Det er ikke direktørens børn, men især børn af ufaglærte, folk uden for arbejdsmarkedet eller familier med indvandrerbaggrund, som vil blive ramt, siger privatøkonom i AE-rådet Mie Dalskov til Information
I øjeblikket er 11.000 unge i alderen 15-17 år hverken i gang med uddannelse eller i job. Og hovedparten af dem kommer fra familier, hvor forældrene er førtidspensionister, har løs tilknytning til arbejdsmarkedet, er ufaglærte eller lavtlønnede, viser undersøgelsen.
Formanden for socialchefer, Ole Pass, mener, at de økonomiske sanktioner ligefrem risikerer at forværre situationen for de familier, som i forvejen har det svært.
- Familierne bliver sat i en vanskelig situation, når barnets adfærd pludselig får indflydelse på, hvor mange penge familien har. I familier, hvor man for eksempel slår hinanden, vil det ikke ligefrem bidrage til mere familieidyl, siger han.
De udsatte familier vil især kunne mærke bortfaldet, fordi børnepengene udgør en stor procentdel af deres indtægt.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.