DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Boelt genvalgt som spids og klar til fjerde periode
Lønstrup, Rubjerg Knude Fyr flyttes i oktober 2019. Hjørrings borgmester Arne Boelt, murermester Kjeld Pedersen og skovrider Jesper Blom Hansen fra Naturstyrelsen Vendsyssel.
Foto: Hans Ravn, Ritzau Scanpix

KV21:
Boelt genvalgt som spids og klar til fjerde periode

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 i S og SF: I Hjørring, Gentofte, Fredensborg, Frederikssund og Hørsholm, hvor en tidligere kommunaldirektør er ny på SF's liste.
8. FEB 2021 11.25
TEMA: KV21

I Hjørring er borgmester Arne Boelt klar til sin fjerde periode. Hjørring LigeHer.Nu oplyser, at han er genudpeget som spids på et virtuelt møde. Boelt, der har været byrådsmedlem siden 1994 og borgmester siden KV09, står i spidsen for en gruppe på 15 ud af de 31 i byrådet.

Venstre er næststørst med syv og har nyvalgte Søren Smalbro som spids, mens De Konservative er nummer tre med tre valgte og Per Møller som spids igen. Boelt scorede ved KV17 hele 10.257 personlige stemmer foran Per Møller med 2.138, daværende V-spids Henrik Jørgensen med 1.227, Per Hyldig (DF) med 711 og Sven Bertelsen (Lokallisten) med 674.

Også i Gentofte er der ifølge Villabyerne genvalg til en S-spids - Søren Heisel. Han har siddet i byrådet siden KV05, været spids siden KV09 og viceborgmester siden KV13. S har bare to pladser i det totalt K-dominerede byråd på 19, hvor K har de 13.

Efter borgmester Hans Toft (K) meldte sit stop på den post, har Michael Fenger overtaget pladsen som K-spids. Toft fik ved KV17 14.926 personlige stemmer foran Heisel med 1.497, Kristine Kryger (R) med 1.218, Pia Nyring (K) med 871 og Jeanne Toxværd (EL) med 810.

I Fredensborg har SF genvalgt Hanne Berg, der sidder i sin fjerde byrådsperiode, som spids, meddeler sn.dk, der også oplyser, at tidligere byrådsmedlem for Venstresocialisterne i Karlebo i 1978-1984 Bent Fischer-Nielsen nu også er på listen. SF har bare en plads blandt de 27 i byråd, hvor Thomas Lykke Pedersen (S) er borgmester.

I Frederikssund var der ifølge sn.dk skuffelse hos SF's enlige byrådsmedlem Ole Frimann Hansen, da han på en digital urafstemning blev vraget som spids. Folkeskolelærer Anna Poulsen blev den nye. SF bruger her partiliste, så listestemmerne først går til kandidaterne fra toppen af listen. Her er John Schmidt Andersen (V) borgmester.

I Hørsholm har SF ikke haft plads i byrådet i de seneste to perioder, og ifølge sn.dk er Louise Zabel genvalgt som spids. Hun glæder sig ifølge avisen over følgeskab på listen af 73-årige Ib Tune Olsen, der er tidligere kommunaldirektør gennem 14 år i Hørsholm. Her er Morten Slotved (K) borgmester.

Ib Tune Olsen