Bissekøbing har øget børns tandsundhed i Guldborgsund

KORT NYT20. JUL 2021 11.29

GULDBORGSUND: I Guldborgsund Kommune blev der sat forskellige initiativer i gang, da tandsundheden blandt kommunens børn viste sig dårligere end på landsplan. Et af initiativerne er Bissekøbing, der er en børnevenlig tandlæge. Den samlede indsats for en bedre tandsundhed har betydet, at femårige børn nu får halvt så mange huller i tænderne, som det var tilfældet for fem år siden, skriver TV2 Øst.

Tanken bag Bissekøbing har været at tilpasse klinikken efter børnene i stedet for, at børnene måtte tilpasse sig klinikken som tidligere. I Bissekøbing opleves der ikke længere kliniske rum med hvide vægge, hvor der ikke må røres ved noget. Her er der masser af farver og malede dyr på væggene, og børnene inviteres til at se nærmere på og røre ved kæmpetandsæt, sug, bor og andre redskaber, inden de sætter sig i stolen.

Et andet initiativ, Guldborgsund tidligere har taget for at forbedre tandsundheden, er en busordning, der henter børn og kører dem til tandlægen. Det blev sat i gang efter, at flere udeblev fra deres aftaler. Sammen har det været med til, at Guldborgsund har nærmet sig landsgennemsnittet for tandsundhed blandt kommunens børn. Alle børnehaver i kommunen er med i samarbejdet om Bissekøbing.

mh