AALBORG: Efter en målrettet indsats for børn med risiko for at få huller i tænderne, har syv ud af ti børn i Aalborg Kommune nu aldrig prøvet at have huller, når de fylder 15 år. Samtidig er andelen af børn med meget alvorlige tandskader blevet halveret. Det skriver kommunen på baggrund af nye tal fra Sundhedsstyrelsen.
For at forbedre tandsundheden har der været fokus på tidlig forebyggelse og at opdage begyndende karies, så der har kunne sættes ind med bl.a. tandlak og hyppigere undersøgelser. Samtidig har der været en målrettet indsats i forhold til de børn, der har størst risiko for huller i tænderne.
Fra 2016 til 2019 var der en stigning i antallet af børn mellem fem og syv år med tandskader, og det viste sig, at der især var tale om børn med dansk som andetsprog. Derfor blev der sat ekstra fokus på denne gruppe børn.
- Det er et utrolig flot resultat, at når til at de langt de fleste børn har nul tandskader som 15-årige. Vi skal altså ikke længere tilbage end til 2007, hvor situationen var lige omvend, siger rådmand for Familie og Beskæftigelse Mai-Britt Iversen (S).
I 2007 var det de fleste, der havde fået plomber i tænderne, når de skulle konfirmeres. "Færre børn med mange huller", der er den indsats, der blev sat ind med, har nu resulteret i, at tandsundheden blandt kommunens børn er bedre end på landsplan.
mh
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.