Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Biblioteker beskæres igen

6 ud af 10 kommuner skærer næste år i udgifterne til bibliotekerne, viser en ny undersøgelse fra Danmarks Biblioteksforening

Besparelser er realiteten for en stor del landets folkebiblioteker i 2012. Op mod 60pct. af kommunerne skærer i bibliotekernes budgetter for næste år, viser en landsdækkende undersøgelse, Danmarks Biblioteksforening har foretaget.

Besparelserne ærgrer formanden for biblioteksforeningen, Vagn Ytte Larsen (S), som henviser til, at bibliotekter, som tiltrækker unge brugere, øger sandsynligheden for at de unge får en uddannelse senere i livet.

- Det virker meget underligt at beskære noget, der giver så gode resultater, og som alle sætter stor pris på, siger Vagn Ytte Larsen.

Besparelserne hos kommunerne ligger først og fremmest på personale, materiale og åbningstider, og atter i 2012 må der lukkes filialer.

Budgetundersøgelsen peger også på nogle forøgede budgetter. Forøgelserne sker stort set alle i forbindelse med nyanskaffelser på it-området, på anlægsudgifter samt i forbindelse med længere åbningstider. Hele syv kommuner oplyser således, at hovedbibliotekets åbningstid næste år øges.

terp