Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Better Place og Dong i alvorlig modstrid

Dong Energy vil ikke skyde flere penge ind i elbil-projektet, mens Better Place mener, energikoncernen har givet tilsagn om lån på 370 millioner
KORT NYT11. OKT 2011 15.52

Elbil-virksomheden, der arbejder på en ambitiøs plan om at udrulle et net af ladestationer i Danmark og forsyne danskerne med elbiler på abonnement, er tilsyneladende ved at løbe tør for penge. Better Place Danmark ejes af Better Place Global og Dong, der har skudt 200 millioner ind. Nu strides de to parter om, hvor vidt Dong har forpligtet sig til at låne Better Place Danmark yderligere 370 millioner.

Ifølge Jyllands Posten, så er Better Place's pengekasse under hårdet pres. Virksomheden har foreløbig kun udgifter til investeringer i at etablere nettet af ladestationer og batteriskiftestationer m.v. og har indtil nu brugt 249 millioner. Kassen er tilsyneladende ved at være tom, og der skal bruges et trecifret millionbeløb på at rulle Better Place's plan ud.

- Som vi har sagt tidligere, er den indledende finansiering af Better Place Danmark på samlet ca. 770 mio. kr. Dette er baseret på en blanding af kontantindskud og konvertibel gæld fra henholdsvis Better Place Global og Dong Energy, siger Mikkel Linnet, pressechef i Better Place Danmark til Jyllands-Posten.  

Men tilsyneladende er Dong altså ved at lægge afstand til det ambitiøse elbil-projekt. Om Better Place har kontakt til andre investorer eller om man kan hente kapitalbehovet i det kaliforniske hovedselskab, vides ikke.

Better Place har indgået samarbejdskontrakter med en lang række danske kommuner.

mou