DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Bekymring i Aarhus over endnu en plejehjemsklage

Pårørende går direkte til byrådet, efter hvad de oplever som tre års forgæves dialog. Politikere vil se på, om klager håndteres rigtigt.
30. JUN 2020 10.55

Møgbeskidt sengetøj, urintunge bleer, manglende aktiviteter og tre års forgæves forsøg på at råbe ledelsen op - det er nogle af kritikpunkterne i en henvendelse til samtlige byrådsmedlemmer i Aarhus fra en gruppe pårørende på Skæring Plejehjem, skriver Århus Stiftstidende. Kritikken får udvalget for sundhed og omsorg til at holde et ekstraordinært møde næste onsdag, hvor forvaltningen er bedt om en grundig orientering.

I forvejen har Aarhus Kommune flere klagesager på ældreområdet at slås med. 

På plejehjemmet Kongsgården har TV2 i efteråret lavet skjulte optagelser, som kommunen indtil videre har fået nedlagt fogedforbud mod at bruge. Optagelserne har ført til, at én medarbejder blev bortvist på grund af grov tjenesteforsømmelse, tre fik skriftlige advarsler, seks fik påtaler, og også to medarbejdere i hjemmeplejen fik skriftlige advarsler. Et konsulentfirma er hyret til at undersøge, hvad der er gået galt.

I maj fik plejehjemmet Demenscentrum et alvorligt påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at kommunens ældreråd havde henvendt sig efter en række kritikpunkter fra pårørende.

Håndteres klager rigtigt?

Både dengang og nu får det flere politikere til at spørge, om klager bliver håndteret godt nok, blandt andet om for mange ledelseslag giver problemer.

- Der er god grund til at tænke, om tingene på ældreområdet gøres på den rigtige måde, når den slags sager bliver ved med at dukke op. Det skal vi analysere meget grundigt, siger udvalgsformand Lone Hindø (S) til Århus Stiftstidende, mens Venstres Hans Skou kalder situationen 'stærkt bekymrende' og efterlyser en drøftelse af kulturen omkring håndtering af klager.

Sundheds- og omsorgsrådmand Jette Skive (DF) siger til avisen, at man er i fuld gang med at rette op på forholdene på Skæring Plejehjem.

ak