Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Håndtering af plejehjems-klager udløser kritik i Aarhus

Problemer på endnu et plejehjem i Aarhus udløser kritik af kommunens langsomme reaktion på klager. Rådmand Jette Skive (DF) vil nu styrke ældreområdet.

AARHUS: Flere problemer med Aarhus' plejehjem dukkede op i sidste uge. Demensplejehjemmet DemensCentrum fik tildelt et alvorligt påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed for ikke at have tilstrækkelig sundhedsfaglig viden og værdighed i plejen. Kommunens håndtering udløser nu kritik fra flere politikere. 

Ligesom i sagen om Kongsgården har pårørende til beboere på demensplejehjemmet klaget til kommunen. Sidste år klagede ni pårørende nemlig over forholdene for beboerne. Både V, S og EL er utilfredse med problemerne på demensplejehjemmet. Lone Norlander (EL), der er medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget, mener at de mange ledelseslag i kommunen giver problemer. Det skriver Århus Stiftstidende.

- Aarhus Kommune har opbygget et system med mange ledelseslag og decentral håndtering af klager. Det kan give bagslag, når svesken skal på disken. Vi skal turde kigge på de strukturer, som gemmer sig under problematikkerne. Og passe på med at klandre de ansatte, der står med de daglige arbejdsopgaver, siger hun til avisen. 

Vil styrke ældreområdet

Rådmand Jette Skive (DF) er heller ikke tilfreds med, at der i flere omgange på plejehjemmene er beboere og pårørende, der klager over forholdene. Hun understreger dog, at det 'hører til sjældenhederne, at der er kritiske forhold, der skal rettes op på plejehjemmen i Aarhus'. Alligevel ser hun dog grund til at området skal styrkes.

- Jeg håber, at Socialdemokratiet med borgmesteren i spidsen, vil være med til at prioritere de ældre mennesker i Aarhus igen. Jeg stiller en række forslag om at styrke ældreplejen i Aarhus ved de kommende budgetforhandlinger, siger hun til Århus Stiftstidende. 

jeg