DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Bekymrede for sikkerheden: Parkmedarbejdere vil ikke dele bøder ud

Det kan ende galt, hvis vi skal udskrive bøder til fulde folk i Københavns parker, lyder det fra 3F'ere. Overborgmester Frank Jensen (S) forstår bekymringerne.

KØBENHAVN: Det vækker bekymring, at Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), tirsdag foreslog, at blandt andet parkmedarbejdere i Københavns Kommune skal kunne udstede bøder, hvis der bliver spillet for højt musik eller smidt affald i parkerne. Det skriver Fagbladet 3F.

Gruppeformand i 3F BJMF, Lars Pless, mener, det er uhensigtsmæssigt, hvis 3F’ere skal udskrive bøder til unge, der fester i Københavns parker.

- Jeg synes, det er helt galt. Vores medlemmer skal ikke rende og lege politimænd. De har valgt et job, hvor de går og rydder op og passer de grønne anlæg. De skal ikke risikere konflikter med brugerne af parkerne. Det må være politiets opgave, siger Lars Pless.

Samme beføjelser som p-vagter

Forslaget fra overborgmesteren var et blandt flere i forsøget på at komme larm og skrald i hovedstadens natteliv til livs. Det har været et problem både før og under coronakrisen, skrev Københavns Kommune i en pressemeddelelse tirsdag. De kommunale medarbejdere, der får hjemmel til at udskrive bøder, vil få samme beføjelser, som parkeringsvagter har.

Men modsat eksempelvis kommunens parkeringsvagter er 3F’erne i kommunens parker ikke blevet undervist i den slags konflikthåndtering, som parkeringsvagter er, påpeger Lars Pless. Og han frygter, at det kan ende galt for parkmedarbejderne, hvis de skal uddele bøder til fulde folk.

- Jeg er bekymret for, at de risikerer at blive truet eller det, der er værre. De skal kunne være trygge, når de går på arbejde, for de går jo rundt alene. Hvis Københavns Kommune mener, de har et problem, må de bruge de myndigheder, de har, siger han.

Ingen kommunale medarbejdere skal føle sig utrygge

Rasmus Bredde, der er tillidsmand og specialarbejder i København, frygter også, at det vil gå ud over parkmedarbejdernes sikkerhed, hvis de skal udskrive bøder. Han påpeger, at modsat politiet så går han og hans kolleger rundt i parkerne alene.

- Når parkeringsvagter udsteder bøder, er det jo til en bil og ikke til en fysisk person. Og politibetjente går aldrig rundt alene. Derudover har de en masse sikkerhed og uddannelse, som vi ikke har. Så derfor mener jeg, at denne opgave er mere alvorlig, siger Rasmus Bredde.

I et skriftligt svar til Fagbladet 3F skriver Frank Jensen, at han forstår 3F’ernes bekymringer. Det er dog vigtigt for ham at understrege, at de ikke skal være utrygge, når de går på arbejde.

- Jeg kan godt forstå den bekymring, som nogle parkmedarbejdere har givet udtryk for. Men jeg vil gerne slå fast, at vi skal finde en model, som er tryg for de medarbejdere, der får beføjelserne. Hvis der skulle opstå problemer med at udskrive afgiften, er det ikke kommunens medarbejdere, der skal håndtere det – det er politiets opgave. Ingen kommunale medarbejdere skal føle sig utrygge, når de går på arbejde, siger Frank Jensen.

ibs