Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Barn fejlagtigt tvangsfjernet

Et forældrepar på Djursland fik tvangsfjernet deres datter efter en forkert vurdering fra den psykolog
KORT NYT16. FEB 2012 15.29

DJURSLAND: Forældreevneundersøgelsen blev lavet, da pigen Maya var halvandet år gammel. Hun havde på det tidspunkt forskellige vanskeligheder og kunne være svær at nå ind til.

Psykologen, som lavede undersøgelsen, konkluderede, at Mayas problemer skyldtes omsorgssvigt fra hendes far og mor og det førte til en tvangsfjernelse, som blev stadfæstet både i børn- og ungeudvalget, ankestyrelsen, byretten og landsretten, skriver DR Østjylland.

Seks år senere fik forældrene igen lavet en forældreevneundersøgelse, og denne gang var konklusionen anderledes, og de fik kort tid efter lov til at få datteren hjem.

- Det oplever jeg desværre alt for ofte. At der er ting, der bliver skrevet ned i de her undersøgelser som sandheder, men så kan man se, at det ligger i nogle tidligere dokumenter, som nogle løse påstande eller noget, man tror. Men lige pludselig når man så har den her forældreevneundersøgelse, så bliver det til en sandhed, siger advokat Mona Meelberg, der har repræsenteret hundredvis af familier i sager om anbringelser af børn.

lcl