Atea skal levere tablets til næsten alle landets kommuner
96 ud af landets 98 kommuner er en del af aftalen.
Foto: Scanpix

Atea skal levere tablets til næsten alle landets kommuner

Atea har vundet en kontrakt med SKI om at skulle levere tablets, tilbehør og serviceydelser til staten, 96 kommuner, en region og 14 øvrige offentlige organisationer.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice, SKI, har lavet aftale med Atea om, at selskabet skal levere til SKI-aftalen kaldet 50.43 Tablets. Dermed skal selskabet levere tablets, tilbehør og serviceydelser til næsten alle kommuner i Danmark.

Det står klart, efter SKI har evalueret de indkomne tilbud ud fra kriterierne pris og kvalitet. Aftalen har en værdi af over 600 mio. kr.

Det er en omfattende aftale, som nu har fundet sin vinder. I alt har 96 kommuner, en region og 14 øvrige offentlige organisationer tilsluttet sig aftalen. 

Trods komponentmangel, stigende fragtpriser og generelt stigende efterspørgsel på hardware har SKI opnået et mindre besparelsespotentiale på 1,3 pct. sammenlignet med det, kommunerne og de øvrige tilsluttede organisationer betalte på den tidligere aftale.

- Trods den aktuelle situation med stigende råvare- og fragtpriser er vi endt med gode priser samtidig med, at den offentlige sektor får et bredt obligatorisk og frivilligt sortiment, der kan dække deres primære behov for indkøb af tablets til konkurrencedygtige priser. Der er tale om en stor aftale til hele den offentlige sektor, og resultatet er derfor meget tilfredsstillende, siger Christian Lunding, udbudsdirektør i SKI.

Langstrakt proces 

Aftalen, som SKI nu har skrevet med Atea, har haft en svær fødsel siden den første gang blev sendt i udbud i slutningen af november sidste år. Således blev udbuddet tilpasset og genudbudt første gang allerede i midten af december efter indput fra markedet.

I anden omgang var det tilbudsfrist på at byde ind på aftalen d. 29. januar, men i marts kom SKI frem til, at ingen havde givet tilfredsstillende tilbud.

Derfor måtte aftalen endnu en gang genudbydes. Da udbuddet denne gang skulle evalueres indeholdt de indkomne tilbud fejl. SKI  valgte istedet at lade udbuddet overgå til udbud med forhandling. De forhandlingerne er nu faldet på plads, og er altså faldet ud til Ateas' fordel. 

Udbuddet er nu i standstill til og med den 2. september. Aftalen forventes at træde i kraft den 15. september 2021 og løber i fire år.

amp