DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

AstraZeneca-vaccinerede vil få brev fra Lægemiddelstyrelsen

Lægemiddelstyrelsen sender brev til AstraZeneca-vaccinerede og gør opmærksom på symptomer ved blodpropper.
11. MAR 2021 13.59
TEMA: Corona

Hver fjerde vaccinerede dansker har fået et stik med AstraZeneca-vaccinen. De vil nu modtage et brev fra Lægemiddelstyrelsen. Det oplyser Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, i et interview til TV2 News.

Brevet skal gøre opmærksom på, hvilke symptomer på blodpropper man skal holde øje med som vaccineret.

Det sker, efter at Lægemiddelstyrelsen torsdag har valgt at stoppe vaccination med AstraZeneca efter tilfælde af blodpropper kort efter vaccination.

Der er blandt andet tale om tre tilfælde i Østrig, hvor en sygeplejerske døde af en blodprop kort efter vaccinationen. To andre sygeplejersker fik ligeledes blodpropper efter vaccination. Og så er der tale om et dødsfald i Danmark, oplyser Lægemiddelstyrelsen.

Det er endnu uvist, om vaccinen er den direkte årsag til blodpropperne.

142.102 vaccineret første gang

- Det, vi gør nu, er at sende et brev til alle, der har fået vaccinen fra AstraZeneca, hvor der står, hvad de skal være opmærksomme på af symptomer på blodpropper, siger Brostrøm til TV2 og påpeger desuden, at hvis man straks skal opsøge lægen, hvis man oplever symptomerne.

I alt har 142.102 mennesker i Danmark modtaget første stik af vaccinen fra medicinalselskabet AstraZeneca. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Der er forskellige symptomer på blodpropper, alt efter hvor den sidder. Ifølge Hjerteforeningen kan symptomer på blodpropper være trykken for brystet, pludselig åndenød, hævelse og pludselig utilpashed.

Ritzau