DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

App hjælper med sortering ved scanning af affald

KORT NYT13. JUN 2021 8.59

NÆSTVED: Med lanceringen af en ny app skal det i Næstved blive nemmere at sortere sit affald efter den nye affaldsordning, der træder i kraft 1. juli. Appen, Perfect Waste, kan fortælle borgere, hvilken beholder affaldet skal i. For selvom Folketinget har vedtaget, at affald fremover skal sorteres i ti bestemte typer, er der forskel på kommunernes beholdere. Det oplyser kommunen.

Appen er ikke en overordnet sorteringsguide, men kan scanne emballage enkeltvis og fortælle, om det fx er plast eller restaffald. Bag appen er en database med stregkoder på varer fra forskellige supermarkeder, og ud fra den kan appen fortælle, hvilken beholder emballagen skal i. Hvis en stregkode ikke er i systemet, kan der indsendes et billede af produktet, så det kan blive registreret. Udover at scanne stregkoder kan sorteringsvalg også søges frem ved at søge på affaldstyper.

I appen bliver det også muligt at bestille storskrald og afhentning af farligt affald samtidig med, at kommunen kan udsende beskeder om ændringer i eller problemer med afhentning af affald. Andre kommuner vil også kunne tilmelde sig appen og gøre brug af databasen.

mh