Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ankestyrelsen kulegraver brug af private aktører

Ankestyrelsen kulegraver brug af private aktører

Alle landets kommuners brug af private jobfirmaer i sygedagpengesager skal undersøges, har beskæftigelsesministeren meddelt på et samråd
8. MAJ 2012 7.03

Sådan lyder meldingen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) efter et samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg i sidste uge, som Enhedslisten havde indkaldt til.

Samrådet var bl.a. foranlediget af en sag for et medlem af Dansk Metal i Syddjurs Kommune, der har samarbejdet med Varda Jobservice. Her har det private firmas sagsbehandling været ugyldig, og 137 sygedagpengesager skal nu gå om.

- Det er en skandale. Og meget tyder på, at Syddjurs Kommune ikke er en enlig svale. Det ser ud til at mange kommuner landet over lader private firmaer udføre ulovlige aktiviteter, når de hyrer private firmaer til at tage sig af syge borgere, siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (EL) og fortsætter:

- Vi er tilfredse med, at Mette Frederiksen efter vores samråd vil igangsætte undersøgelsen. Den skal sikre et overblik over, hvor mange kommuner der overtræder loven, og om der er brug for opstramning af loven. Jeg er chokeret over den konkrete sag fra Syddjurs Kommune. Det burde være en selvfølge, at kommunerne overholder landets love.

Foto: Colourbox

lcl