- Men der er tale om formaliteter. For eksempel er vi blevet kritiseret for at anbringe et spædbarn uden først at lave en handlingsplan. Men barnets mor var uden varsel blevet tvangsindlagt - og så stod vi der med et spædbarn. I sådan en situation må man gøre noget. Handleplan eller ej, siger han.
Ole Bjerre Jakobsen kritiserer, at dialogen med familierne lider under mængden af regler, som er steget voldsomt de seneste fem års tid.
Velment men skadende
"De er alle sammen meget fornuftige. Reglerne er jo ikke udtænkt af onde folk, der ikke vil alle det godt. Men summen af reglerne kan godt være et problem. Opgaven bliver så tung, at den sociale kernekompetence i at have fornemmelse for den konkrete familie bliver nedprioriteret. Så der er stor risiko for, at mængden af velmente regler spænder ben for vores arbejde", siger han.
Ud over, at regelmængden kan skade sagsbehandlingen, er den også begyndt at skræmme folk væk fra socialrådgiverfaget.
- Det kan vi allerede nu se på antallet af ansøgere, siger Ole Bjerre Jakobsen.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.