Anbragte småbørn klarer sig bedre end anbragte teenagere

En analyse fra Social- og Indenrigsministeriet viser, at sent anbragte børn får kortere uddannelse. Men tidspunktet for anbringelse er ikke alene afgørende for, hvordan barnet klarer sig.
22. JAN 2020 10.18

Børn og unge, der for første gang anbringes, når de er 15-17 år, klarer sig på flere områder dårligere end tidligt anbragte børn. Sådan lyder konklusionen i analysen 'Tidligere anbragte som unge voksne', som Social- og Indenrigsministeriet står bag.

Her analyserer ministeriet på baggrund af data fra Danmarks Statistik, hvordan tidligere anbragte, der i 2018 var mellem 25 og 29 år, klarer sig senere i livet. Blandt dem, der blev anbragt første gang, da de var 15-17 år, har 63 pct. grundskolen som højest fuldførte uddannelse, når de er 25-29 år.

Den tilsvarende andel blandt dem, som blev anbragt første gang som 0-2-årige, ligger på 52 pct.

Ministeriets egen analyse viser ifølge social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), at der skal sættes tidligt ind, når det handler om anbringelser.

- Gør vi det, lider børnene mindre skade og kan klare sig bedre i livet. Omvendt kan det have store omkostninger, hvis vi forsøger at trække en anbringelse unødigt ud, lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Analysen viser, at flere sent anbragte også slås mere med kontanthjælp, kriminalitet og stofmisbrug.

Af dem, som blev anbragt første gang som 0-5-årige, har 5-6 pct. været i behandling for stofmisbrug i årene 2016-2018. I samme periode har omkring 8 pct. af dem, der blev anbragt som 12-17-årige, været i behandling for stofmisbrug.

Ministeriet påpeger, at det ikke direkte ud fra analysen kan konkluderes, at det kun er tidspunktet for anbringelse, som er afgørende for, hvordan barnet klarer sig.

Se analysen.

 

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt