Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Alternativet i valgforbund i begge retninger

To nye og en prøvet spids til KV21 fra Alternativet - i Guldborgsund, Albertslund og Køge.
2. MAJ 2021 13.07
TEMA: KV21

Alternativet plejer at gå med i valgforbund til venstre i byrådssalene, men i Guldborgsund er sagen anderledes. Her kan borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) oplyse til Folketidende, at et valgforbund bestående af netop denne borgmesterliste samt V og måske K også får tilslutning fra ALT. Guldborgsundlisten har ti ud af de 29 pladser, V fem, og hverken K eller ALT har mandater.

Ved KV17 var ALT her sammen med EL og SF, der begge kom ind med et mandat. Flemming Engler afløser Joan Kragh som spids. Til avisen siger han: "Vores udgangspunkt er, at en borgmester fra en lokalliste er mindre styret fra Christiansborg, og det synes vi er det bedste for en kommune. Derfor har vi kontaktet Guldborgsundlisten, der sagde ja. De havde dog allerede en aftale med Venstre og Konservative, hvilket vi måtte tage med, og det har vi gjort efter moden overvejelse."

I Albertslund er den lokale ALT-afdeling ude i et mere traditionelt valgforbund - sammen med EL, SF og R. Ved KV17 var ALT, EL og R også sammen, hvilket gav to pladser til EL og en plads til ALT og R ud af de 21 pladser i byrådet. SF var da sammen med borgmesterpartiet S.

Spids fra ALT er ifølge sn.dk igen Kenni Flink, der har partiets plads i byrådet.

I Køge er ALT ifølge sn.dk klar med en ny spids: civilingeniør, Peter Kjær Hansen, som afløser Mickal Andersen som spids. Peter Kjær Hansen stillede også op til FV19 og er i dag udpeget til transportordfører for Alternativet.

Han fortæller, at et DR-program fra 2019, "Kommunekuppet", fik "fyret op" under hans politiske engagement. Her skulle han sammen med fire andre borgere i kommunen lege byråd og ud fra egen politisk overbevisning prøve at finde besparelser og omprioritere i velfærdsområderne.